Egyelőre még mi is csak próbáljuk feldolgozni a hírt, de nagyon úgy néz ki, hogy élőszereplős feldolgozást kap Pac-Man, a mindent felfaló sárga fejecske. 

A Pac-Man nevű játék Japán játéktermeiben kezdte pályafutását az 1980-as években, ám hamar eljutott más platformokra is, így igen hamar a popkultúra részévé vált; pólókon, bögréken, hátizsákokon tűnt fel, és ma már talán nincs is olyan ember, aki ne tudná beazonosítani a feneketlen gyomrú sárga kis fejet. Az eredeti játék egy labirintusban játszódik, ahol a duci fejet kell irányítani: a cél, hogy minél több, az utunkba kerülő pontot bekebelezzünk, miközben elkerüljük a Pack-Mant üldöző színes szellemeket.

A mindent felfaló gömböc már két tévésorozat inspirált, és most nagyon úgy tűnik, hogy érkezik egy élőszereplős film is a Bandai Namco Entertainment jóvoltából – adta hírül a Hollywood Reporter. A projekt ötlete egyébként attól a Chuck Williamstől származik, aki a szintén számítógépes játék alapján készült Sonic, a sündisznó producere is volt, ami remekül szerepelt a kasszáknál: az első rész Amerikában a valaha volt legjobban tejelő videójáték-adaptáció volt, a folytatás pedig még ennél is jobban tejesített.

Pac-Man karaktere a 2015-ös Adam Sandler főszereplésével készült Pixelben is felbukkant, melynek története szerint elfeledett videójátékok fellázadnak teremtőik ellen, kilépnek a monitorból, és New York lerombolását tűzik ki célul. A film nem aratott osztatlan sikert, 18 százalékot kapott a Rotten Tometoes hivatalos véleményalkotóitól, a közönség viszont ennél valamivel jobbra értékelte, 46 százalékos tetszési indexet szavaztak meg neki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét