Lars von Trier dán rendezőnél Parkinson-kórt állapítottak meg az orvosok. 

A Zentropa nevű produkciós cég hétfőn tudatta a világgal, hogy a világhírű filmes, Lars von Trier Parkinson-kórban szenved, ám ahogy közleményükben is írják, a rendező „jól érzi magát, és kezelik a tüneteit”. A botrányos filmjeiről ismert Trier 2018-ban a The Guardiannek adott interjújában egyebek mellett az alkoholfüggéséről is beszélt, elmondta, hogy amikor szorongásrohamon tör rá, az alkohol az egyetlen, ami segítséget jelent a számára.

A most 66 éves rendezőnek a 2018-ban bemutatott A ház, amit Jack épített volt az utolsó nagyjátékfilmje, amelyben a szokottnál is bizarrabb világot tárt a nézők szeme elé. Sokak szerint a vitatott rendező ezzel az alkotásával túl messzire merészkedett, a filmvetítések megszaporodásával csak úgy sorjáztak a hírek a vetítésről rosszullét miatt kitámolygó nézőkről. Triert 2011-ben egyébként a cannes-i filmfesztiválról is kitiltották, miután Hitler iránti szimpátiájának adott hangot, és azt mondta: „Tele van a tököm Izraellel„.

Korunk egyik legellentmondásosabb rendezőjének olyan filmeket köszönhetünk, mint a Melankólia, az Antikrisztus vagy a Nimfomániás első és második része. Jelenleg A Birodalom című sorozat harmadik évadán dolgozik, és hamarosan az Études című rövidfilm is érkezik tőle, amelyet életének az a fejezete inspirált, amikor A ház, amit Jack épített munkálatai alatt több hónapos józanságot követően ismét a pohár után nyúlt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét