Néhány napja elstartolt a Sandman-sorozat a Netflixen, a képregény atyja, Neil Gaiman pedig összeült George R. R. Martinnal, hogy elbeszélgessenek egy picit a mérföldkőnek számító képregényről és annak adaptációjáról. 

Amikor két ekkora író egy asztalhoz ül, még ha virtuálisan is teszik mindezt, az feltétlen szót érdemel. Minden idők egyik legfontosabb és legtöbbre tartott képregényének írója, Neil Gaiman a Trónok harca szerzőjével, George R. R. Martinnal beszélgetett a Netflix különleges adásában, ahol többek között arra is fény derült, miért közös pont kettejük kapcsolatában a Sandman.

„Ezt mind neked köszönhetem” – jegyzi meg Gaiman. „Igen, igen” – ért egyet Martin kuncogva. Mint kiderült, Gaiman réges-régen megkereste az írót, és azzal az ötlettel állt elő, hogy a Sandmant kapcsolják össze a Wild Cards könyvsorozattal. Gaiman tehát azután fordult csak a DC Comicshoz, hogy Martin végül kosarat adott neki, és ahogy mondani szokták: a többi már történelem.

Netflix még 2019-ben állapodott meg a Warner Bros-szal egy élőszereplős Sandman-széria készítéséről, és bár a munkálatok eléggé elhúzódtak, augusztus 5-én végre elrajtolhatott a sorozat. A tízrészes első évad írója, producere és showrunnere a Wonder Woman és A Grace klinika mögött is álló Allan Heinberg, de a készítők között megtalálható az Acélembert jegyző David S. Goyer is (többek között az epizódok írójaként), illetve maga Neil Gaiman is.

A Sandman-adaptációval egyébként mi személy szerint elégedettek voltunk, de hamarosan érkező cikkünkben alaposabban is kivesézzük majd a témát. Addig is pedig itt van egy összefoglaló írás, amit elsősorban akkor érdemes elolvasni, ha még nem merültetek el a sorozatban.

Neil Gaiman és George R. R. Martin teljes beszélgetését ide kattintva érhetitek el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét