Több mint 4,1 millió forintot adományozott a Chio és Pom Bär termékek gyártója, illetve a SPAR Magyarország a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára. 

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati intézetben évente közel 34 ezer fekvőbeteget látnak el. Több, mint ezer covidos beteget is kezeltek a pandémia idején. Az orvosok tapasztalata szerint a gyerekeknél egyre gyakoribb az ételallergia valamilyen formája, és ezt a kórházi ellátásnál is figyelembe kell venni. –„Ritkán gondolunk bele, hogy a magas színvonalú orvosi kezelés mellett mi mindenre van még szükség ahhoz, hogy a gyerekek minél hamarabb elhagyhassák a kórházat. Ebben az étkezésnek is fontos szerep jut. Intézetünkben közel negyvenféle kímélő vagy diétás menüt is készítünk, attól függően, milyen betegséggel fekszik bent nálunk egy gyerek, vagy hogy milyen ételallergiája van. Természetesen a gyermeküket kísérő szülők egyedi ételérzékenységére is ügyelnünk kell”- mondta Palócz Norbert gazdasági igazgató.

Heim Pál spar
Több mint 4.1 millió forint gyűlt össze az Intersnack és a SPAR adománygyűjtésén a Heim Pál Gyermekkórház számára.

A kórházban naponta 600 adag ételt készítenek, aminek a fele kímélő vagy diétás menü, ezért szükség van a konyhai technológiai háttér fejlesztésére. Az Intersnack és a SPAR Magyarország adományát olyan berendezések vásárlására fordíthatja a kórház, amelyben az eddiginél gyorsabban lehet egészségesebb ételeket készíteni a gyerekek és a kísérő szüleik számára. A 4,126,000 forintos adományt egy júniusi akcióban gyűjtötte össze a két vállalat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét