Quentin Tarantino egy podcastben árulta el nemrég, melyik az általa legjobbnak tartott mozifilm. 

A forgatókönyvíróként két Oscar-díjat nyert (PonyvaregényDjango elszabadul) rendezője a ReelBlend egyik műsorában arról beszélt, hogy szerinte a Cápa a legnagyobb mozifilm a világon, talán nem a legjobb, de az tagadhatatlan, hogy a legnagyobb. (Érdemes megjegyezni, hogy Tarantino megállapítása elsősorban a közönségfilmekre vonatkozik, vagyis nem azokra az alkotásokra, amelyek a szakmának és az értő közönségnek készültek.) Tagadhatatlan, hogy Steven Spielberg 1975-ben bemutatott klasszikusa kiállta az idő próbáját, amelyet az akkor még kezdő filmes Peter Benchley A fehér cápa című regénye alapján rendezett.

Ami pedig Tarantinót illeti, a neves rendező korábban úgy nyilatkozott, hogy a 10. filmje után végleg visszavonul, így ha a Kill Bill első és második részét egynek számoljuk, akkor a következő filmje lesz az utolsó. Legutóbbi rendezése, a Volt egyszer egy… Hollywood egy hanyatlófélben lévő Hollywood sztárról, Rick Daltonról (Leonardo DiCaprio) és annak hűséges dublőrjéről, a rejtélyes múltú Cliff Booth-ról (Brad Pitt) szól, akiknek a szomszédságába a szakma megbecsült tagja, Roman Polanski költözik a feltörekvő színésznővel, Sharon Tate-tel (Margot Robbie).

Volt egyszer egy… Hollywoodból egyébként regényt is írt a rendező, amelyet itthon a Helikon kiadó gondozásában vehetnek kezükbe az olvasók.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét