Egy nagy tányér hideg joghurtos őszibarackleves olyan finom, hogy akár desszertként is eheted, de ami mindennél fontosabb, hogy segít lehűlni ebben a tikkasztó kánikulában.
A nagy melegben kerülni kell a nehéz, zsíros ételeket, érdemes inkább olyanokat választani, amelyek nem terhelik meg a gyomrot, de az se hátrány, ha a tűzhelyet sem kell hozzá hosszú órákra bekapcsolni. A hideg gyümölcsleves például tökéletes választás: finom, nem terheli meg a gyomrot, ráadásul tele van ásványi anyagokkal, amelyek pótlására az izzadás miatt fokozottan érdemes odafigyelnünk. Nagy előnye, hogy a többségük főzés nélkül készül, így a tűzhely közelébe se kell menni.
A hideg őszibarackkrémleves nagyon egyszerű és könnyű étel, nem kell vele pepecselni, ráadásul javában tombol az őszibarack-szezon, így a zamatos, lédús gyümölcsök beszerzése sem okozhat gondot. Ha szeretnéd kicsit tartalmasabbá tenni, akkor készíts hozzá túrógombot vagy habgaluskát, mindkettő remekül passzol hozzá. A recepthez kevés alapanyag kell, ám botmixerre vagy turmixgépre feltétlen szükséged lesz, így csak akkor állj neki, ha van otthon ilyened.
Hideg joghurtos őszibarackleves
1 kg érett, zamatos őszibarack
2 dl natúr görög joghurt
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
fél citrom leve
borsmentalevél ízlés szerint a tálaláshoz
A gyümölcsöket meghámozzuk és magok nélkül a turmixgépbe tesszük a görög joghurttal, a tejjel, a vaníliás cukorral, a fél citrom levével és a csipet sóval együtt. Alaposan összeturmixoljuk, majd igény szerint teszünk hozzá még egy kis tejet, esetleg vizet, ha hígabban szeretjük.
Jól lehűtve, néhány mentalevéllel a tetején tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!