Míg a világ legtöbb országában az alkoholfogyasztás visszaszorításán küzdenek, addig Japán ivásra ösztönzi a fiatalokat. 

Egészen meglepő versenyt hirdetett a japán kormány, melynek keretében olyan ötleteket várnak, amelyek segíthetnek rábírni a fiatalokat az alkoholfogyasztásra – írta meg a BBC. A fiatalabb generáció ugyanis kevesebb alkoholt iszik, mint a szülei, ami az adóbevételek visszaesését eredményezte, ezért a nemzeti adóhivatal elkezdett kampányolni az ivás mellett.

A „Sake Viva!” kampány célja, hogy kidolgozzanak egy tervet, amellyel vonzóbbá tehetik az alkoholfogyasztást, ennek érdekében 20 és 39 év közötti fiatalok ötleteit várják, akik segítségével felpörgethetik a keresletet a társaik körében – legyen szó a szakéról, a sócsúról (japán égetett szesz), a whiskyről, a sörről vagy a borról.

A versenyt lebonyolító szervezet szerint az alkoholeladások visszaesésének részben a Covid-járvány idején kialakult új szokások és a népesség elöregedése az oka. A Világbank becslése szerint Japán lakosságának csaknem egyharmada (29%) 65 éves vagy annál idősebb, de a kutatók félelmet keltő becslései szerint 2065-re ez a szám akár a 40 százalékot is megközelítheti.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét