Egyszerűen nem tudunk betelni a zsenge, csöveken sorakozó, édes szemekkel, amelyek még finomabbak, ha az izzó parázs fölött puhulnak meg. Grillezett kukorica recept. 

A csemegekukoricát a nyáron leggyakrabban főzve készítjük, ám létezik egy módszer, amellyel még a szokottnál is finomabb lesz a végeredmény, ez pedig a grillezés. Ha épp sütögetést terveztünk a hétvégére, akkor a hús, a sajt és a zöldségek mellől semmiképpen se maradjon el a tengeri (felénk így nevezik a csöves kukoricát), amelynek igazán remekül állnak a füstös ízek, összességében még mélyebb és intenzívebb lesz tőlük az ízvilága.

A grillezett kukorica elkészítése pofonegyszerű, szinte el sem lehet rontani, akkor meg pláne nem, ha ránk hallgatsz, és az alábbiak szerint készíted el.

Grillezett kukorica recept 

A kukoricát megtisztítjuk, lehúzzuk a csuhéját és eltávolítjuk róla a selymest bajuszt.

Ezután bőségesen bedörzsöljük vajjal, ízesítjük sóval, borssal és kedvenc fűszernövényeinkkel (a chili is nagyon jól áll neki).

A csöveket egyenként alufóliába csomagoljuk, ami azért jó, mert a külső borításnak köszönhetően nem vesznek kárba a fűszerek, a fólia ráadásul melegen is tartja, ami jól jöhet egy hosszabb vendégeskedés vagy buli alkalmával.

A grillt felforrósítjuk, majd a csöveket néhányszor átforgatva kb. 20-25 percig sütjük. A sütésnél érdemes figyelni az időre, mert a kukorica gyorsan kiszáradhat a grillen, ha óvatlanok vagyunk.

Végül nincs más dolgunk, mint elfogyasztani az aranyló sárga csöveket, vagy megkenni még egy kis extra fűszervajjal, hogy még omlósabb legyen a végeredmény.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét