Az HBO Max egyik zászlóhajósaként érkező Sárkányok háza tíz epizódból áll, és az első rész már bárki számára megtekinthető a streamingszolgáltatón. 

Bár a Trónok harca lezárása hangos ellenérzéseket váltott ki a franchise rajongóiból, a komplett széria óriási nézettséget produkált HBO-nak, így szinte garantálható volt, hogy az anyacég WarnerMedia nem engedi el a George R.R. Martin által megálmodott fantáziavilágot. A Sárkányok háza a szerző Tűz & Vér című írása nyomán született, és Havas John és Viharbanszületett Daenerys története előtt mintegy kétszáz évvel játszódik.

Az új sorozat  a Targaryen-ház felemelkedését és bukását követi nyomon, de természetes az eredeti történetből ismert családok is jelen vannak. A széria 28 év történéseit meséli el olyan karakterekkel a főszerepben, mint Daemon Targaryen herceg (Matt Smith), Rhaenyra Targaryen hercegnő (Emma D’Arcy), I. Viserys Targaryen (Paddy Considin), Lord Corlys Velaryon nagyúr, vagy más néven A Tengeri Kígyó (Steve Toussaint), valamint Alicent és Otto Hightower (Olivia Cooke és Rhys Ifans). George R.R. Martin szerint a sorozat fő motívuma a Vastrón utódlásának problémája köré épül, és az egyre elhatalmasodó hatalmi játszmák és konfliktusok idővel végül egy háborúba torkollanak.

A Sárkányok háza első része augusztus 22-én, azaz a mai napon debütált az HBO Max kínálatában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét