Új, minden korábbinál sötétebb hangulatú előzetes érkezett a Harry Potter világában játszódó Hogwarts Legacy-hoz. 

Legutóbb egy igencsak szomorú hír kapcsán írtunk a Hogwarts Legacy-val kapcsolatban, mégpedig arról, hogy lőttek a 2022-es premiernek, ugyanis a játék megjelenési dátuma 2023. február 10. lett – legalábbis ekkor érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, a Nintendo Switch-es változatról még nem tudni. A Gamescom 2022 nyitóestéjén most egy minden korábbinál látványosabb videót villantottak meg a készítők, amely semmi kétséget nem hagy afelől, hogy erre a videójátékra tényleg megéri várni.

Az előzetes elején egy őszülő szakállú professzor látható, aki fegyelmezteti a diákokat, hogy azonnal értesíti az igazgatót, ha azok sötét varászlatot mernek használni. Lázadó hősünk azonban nem ért egyet, és megtanítja társának a Cruciatus-átkot, amely a Főbenjáró átkok egyike. Ennyivel persze nincs vége a történetnek, a karakterek kalamajkába keverednek, előkerülnek az élőholtak és az óriáspókok, és egy rejtélyes, sötét titkokkal teli ajtó fontos szerepet kap.

Hogwarts Legacy az 1800-as évek végén játszódik, jóval a J. K. Rowling által írt regények története előtt. A játékosok egy általuk kreált varázslónövendék bőrébe bújva járhatják be a Roxfortot és környékét, lovagolhatnak a seprűn és vehetnek részt a mágikus órákon, miközben a gonosz Victor Rockwood által szervezett kobold lázadás kitörését is meg kell valahogy akadályozniuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét