Nem lesz hiány az idei évben Pinokkió-feldolgozásokból, mert a Disney+-ra szeptember első felében érkezik a Tom Hanks főszereplésével készült verzió, a Netflixre pedig karácsonykor jön a jóval izgalmasabbnak ígérkező, Guillermo del Toro-féle bábfilm. 

A Walt Disney továbbra is ontja magából rajzfilmjenek egész estés élőszereplős változatait, ezúttal pedig a Pinokkió a soros, amely szeptember 8-án érkezik a Disney+ streamingplatformra. A film elsőre nem sok izgalmat tartogat, az viszont bizakodásra ad okot, hogy rendezőnek Robert Zemeckis-t kérték fel, aki olyan alkotásokkal tette le a védjegyét, mint a Forrest Gump, a Vissza a jövőbe vagy a Roger nyúl a pácban.

Ami a szereplőgárdát illeti, a faragott fafiúnak a feltörekvő gyerekszínész, Benjamin Evan Ainsworth adja a hangját, a bábút készítő Dzsepettó bőrébe pedig az Oscar-díjas Tom Hanks bújik. Az angol verzióban Tücsök Tihamér hangja Joseph Gordon-Levitt lesz, de feltűnik még Cynthia Erivo, Keegan-Michael Key, Lorraine Bracco és Luke Evans is.

A hamarosan érkező Pinokkióhoz nemrég érkezett új előzetes, amelyben immár a címszereplő fabábút is láthatjuk mozgásban.

2019-ben az olasz Matteo Garrone is előrukkolt saját Pinokkió-feldolgozásával, amely messze nem volt olyan cukormázas, mint a hollywoodi változat. Izgalmasnak ígérkezik továbbá a fentebb is említett netflixes verzió, amelyet del Toro a Mussolini-érában játszódó kalandfilmként gondolt újra. Az előzetes információk szerint – A víz érintéséhez hasonlóan – érződni fog rajta Mary Shelley Frankensteinjének hatása is, vagyis a Disney-féle (és az eredeti) változattal ellentétben nem arra helyeződik a hangsúly, hogy Pinokkió jó fiú legyen, hanem arra, hogy hogyan valósítsa meg önmagát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét