Saját márkás, nyolc tojásos eperlevél tésztát hív vissza az Auchan, szalmonella lehetséges jelenléte miatt. 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján olvasható tájékoztatójában kiemelte: a visszahívás a 200 grammos, 2024. 07. 26-i minőségmegőrzési idejű termékre vonatkozik.

Az Auchan kéri vásárlóit, hogy amennyiben ilyen terméket vásároltak, semmiképp ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza valamelyik Auchan üzletbe, ahol blokk hiányában is visszakapják a vételárat.

Auchan 8 tojásos eperlevél 200 g

A Nébih tájékoztatása szerint a szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés, amely leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet.  A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül  jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges. A szalmonella az élővilágban nagyon gyakori, az egészségesnek látszó élőlények (rovarok, hüllők, madarak, emlősök és az ember) bélrendszerében is előfordul.

A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes lehet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét