A Samsung Galaxy Watch 5 Pro az anyaghasználat, a külső és az extrák miatt is megérdemli, hogy a csúcskategóriás jelzővel illessék. 

Augusztus 10-én hivatalosan is bemutatkozott a dél-koreai gyártó eddigi legstrapabíróbb és legjobban felszerelt okosórája, amelyet az elmúlt hetekben nekünk is volt szerencsénk kipróbálni. A Garmin órák riválisának kikiáltott Galaxy Watch 5 Pro egyik érdekessége a zafírkristály üveg, ami védi a kijelzőt a karcolástól, a titán burkolat pedig gondoskodik róla, hogy az eszköz valóban jól bírja a gyűrődést.

Az órában van GPS, és természetesen a jól ismert egészségügyi funkciókat is megtaláljuk, mint a pulzusszámláló, a stresszszint-mérő, a véroxigén-mérő és az alváskövetés. Vérnyomásmérést és EKG-vizsgálatot is végezhetünk, amit viszont érdemes tudni, hogy ezekhez Samsung Health Monitor alkalmazás szükséges, ami csak a Samsung mobilokra tölthető le, vagyis más gyártó készülékeivel az óra ezen funkcióit nem tudjuk kihasználni.

Ami újdonság, hogy az óra képes kezelni a GPX formátumú fájlokat, amelyek a túrázások alkalmával különösen nagy segítségünkre lehetnek. Emellett az üzemidőt is alaposan feltornázták a Samsung mérnökei: az 590 mAh-s akkumulátor papíron 60 százalékkal tovább bírja a Watch 4-hez képest, amelyet rengeteg kritika ért az aksi gyenge teljesítménye miatt.

Ha szívesen olvasnátok még többet az új Galaxy okosóráról, és kíváncsiak vagytok személyes tapasztalatainkra is, akkor keressétek fel a TechWorld Magazin oldalát, ahol egy korábbi cikkünkben alaposabban is kiveséztük a Samsung csodaóráját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét