Végre elrendelhető Fredrik Backman Björnstad-sorozatának befejező része, a Győztesek, amely a tervek szerint szeptember végén kerül a hazai könyvesboltokba. 

Fredrik Backman neve egészen biztosan ismerősen cseng a hazai olvasóknak, ugyanis a népszerű svéd író olyan bestsellerekkel tette le a védjegyét, mint Az ember, akit Ovénak hívnak, a Hétköznapi szorongások vagy a Björnstad-trilógia, melynek befejező kötete idén ősszel jelenik meg itthon az Animus Kiadó jóvoltából.

A Björnstad-sorozat első része, a Mi vagyunk a medvék egy isten háta mögötti svéd kisvárosban játszódik, ahol minden a hoki köré szerveződik. Se turizmus, se ipar, a közösség egyetlen reménysége Björnstad Hockey junior csapata, akiknek megvan az esélyük arra, hogy a visszaszerezzék a játék és a város dicsőségét. A könyv több komoly kérdést is feszeget, többek között, hogy mennyire fontos a győzelem, és mire képes egy közösség, ha a város nagy reménységét kell felmenteni egy súlyos bűntett alól.

A 2016-ban megjelent Mi vagyunk a medvék egy évvel később folytatást kapott Egymás ellen címmel, majd 2021-ben megérkezett a befejező kötet, a Győztesek is, amelyet hamarosan magyarul is kezükbe vehetnek az olvasók. Az Animus Kiadó hivatalos oldala szerint a regény várható megjelenése szeptember 23., és a kötet már előrendelhető a kiadó webshopjából – a cikk írásának pillanatában 4792 forintért szerezhető be.

Győztesek Björnstad
Fotó: Animus Kiadó

Hivatalos fülszöveg:

A hokival és az élettel is az a probléma, hogy alig akad bennük egyszerű pillanat. A többi pedig küzdelem.” Két és fél év telt el a zord erdők közepén megbúvó Björnstadban az óta az esemény óta, amit mindenki igyekszik elfelejteni. Csakhogy a bánat és az erőszak beleivódik az emberekbe. Szeretjük a boldogan végződő meséket, de a lelkünk mélyén tudjuk, hogy nem mindegyik lehet az. Ezúttal egy hatalmas viharral kezdődik minden. Valaki, aki már régóta távol volt, hazatér. Valakit eltemetnek. Valaki szerelmes lesz. Valaki az NHL-ről álmodik, valaki pedig bosszúról. Valaki igyekszik rendbe hozni a házasságát, valaki pedig megpróbálja megmenteni a gyermekeit. Valaki gyűlöl, valaki küzd, valaki fegyvert fog. És nem minden szerettünk éri meg az öregkort. Mit jelent a család? Mit jelent egy hokiklub? Mit jelent egy város? És mit vagyunk készek feláldozni azért, hogy mindezt megóvjuk? Erről mesél Fredrik Backman a Björnstad-trilógia befejező kötetében.”

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét