A ráérős reggeleknek megvan a maguk varázsa, és mivel közeleg a hétvége, egy olyan receptet mutatunk, ami laktatóbb és egy kicsit különlegesebb is, mint amit a hétköznapi reggelen megszokhattunk. Bundáskenyér-szendvics recept.
A hétköznapok rohanása után jól esik elpiszmogni a reggelivel, megadni a módját nap első étkezésének, és nem csak úgy kutyafuttában bekapni egy-két falatot. A bundáskenyér persze önmagában is pazar reggeli, de ha valamivel extrábbra vágynánk, akkor érdemes tudni, hogy a jól ismert tojásos kenyérnek bizony létezik szendvics változata is. Csupán annyi a különbség, hogy az alapreceptet némi sonkával és sajttal felturbózzuk, és a szokott módon tojásban megforgatva kisütjük a szendvicseket.
Ezt a receptet tényleg pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul egy-két szendvics is elég ahhoz, hogy utána órákig ne legyél éhes.
10 szelet szikkadt kenyér
5 szelet sonka
5 szelet sajt
4 db tojás
1 dl tej
só, bors
olaj
Két kenyérszelt közé sonkát és sajtot pakolunk. Ügyeljünk arra, hogy a kenyérből ne lógjon ki se sonka, se sajt.
A tojást egy mélyebb tálba ütjük, majd felverjük a tejjel, a sóval és a borssal.
A kenyérszeletekből összesen öt szendvicset állítunk össze, melyeket egyenként megforgatunk a felvert tojásban.
Forró olajban a szokott módon mindkét oldalukat megsütjük, majd lecsepegtetjük. Fordításnál érdemes óvatosnak lenni, nehogy szétcsússzanak a szeletek. Friss zöldségekkel tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!