A gomba nemcsak egészséges, de variálni is remekül lehet, az őszi időszakhoz pedig különösen illik, így érdemes a szokottnál is gyakrabban az asztalra tenni. Camemberttel töltött gombafejek recept.
A gomba igen megosztó étel; van, aki rá sem bír nézni, más a gombát is gombával eszi. Kényszerből megszeretni természetesen nem lehet, ám az tagadhatatlan, hogy a gomba rendkívül sokoldalú zöldség, amiből rengeteg változatos ételt készíthetünk: levest, rántott verziót, rizottót, ragut – hogy csak néhányat említsünk a sok közül. A töltött gombafejeknek is millió és egy féle változata létezik, ezúttal egy camembert sajttal felturbózott receptet mutatunk meg.
4 portobello gomba
80 g camembert vagy brie sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál fenyőmag
1 nagy érett paradicsom
4 szelet kenyér
kevés olívaolajat
bors
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A gombafejeket megtisztítjuk, szárukat levágjuk, majd egy kevés olívaolajjal és borssal bedörzsölve fejjel lefelé elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsin. (A szárakat nem kell kidobni, tisztítás után érdemes kisütni a gombafejekkel együtt.)
A gombákat az előmelegített sütőbe toljuk, majd 10 percig sütjük.
Ezután a sajtot kisebb szeletekre vágjuk, majd a zsemlemorzsával és a fenyőmaggal együtt megtöltjük a gombakalapokat.
A gombát visszatesszük a sütőbe, és további 5 percig sütjük, amíg a sajt megolvad.
Közben megpirítjuk a kenyeret. A pirítóst nem kell megvajazni, de ha szeretjük, megkenhetjük egy kevés olívaolajjal.
A paradicsomot négy egyenlő szeletre vágjuk, és egy-egy szeletet a pirítósra helyezünk. Ezután mehet rá a forró, sült gomba kalappal lefelé. Jó étvágyat!
A recept a Best Health cikke alapján készült.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!