Barack Obama Emmy-díjban részesült az Our Great National Parks (Nagyszerű nemzeti parkjaink) című dokumentumfilm narrációjáért. 

Az amerikai nemzeti parkokat bemutató sorozatot az öt éve leköszönt elnök és felesége, Michelle gyártotta a Higher Ground nevű produkciós cégükön keresztül a Netflix számára. Az öt részes dokusorozat narrátora maga Barack Obama, akitől egyáltalán nem áll távol a környezetvédelem témaköre: hivatali ideje alatt mintegy 550 millió holdnyi területet mentett meg, Every Kid in a Park nevű programjával pedig a gyerekek körében igyekezett népszerűsíteni a zöld területeket.

A hétvégén a technikai kategóriákban hirdettek győztest az Emmy-díjátadón (a főbb kategóriákról szeptember 12-én hull le a lepel), Obama pedig a legjobb narrátornak járó díjat sepetre be, olyan jelölteket előzve meg ezzel, mint David Attenborough, Kareem Abdul-Jabbar, Lupita Nyong’o és W. Kamau Bell.

Az egykori elnök a mostani Emmy mellett két Grammy díjjal is büszkélkedhet, azokat hangoskönyvének felolvasásáért kapta. Obama egyébként a második amerikai elnök, aki Emmy-díjat nyert: Dwight Eisenhower 1956-ban már kiérdemelt egy tiszteletbeli díjat, mivel ő volt az első az amerikai elnökök sorában, aki televíziós sajtótájékoztatót tartott.

A mostani Emmynek magyar vonatkozása is van: Rév Marcell operatőr az Eufória című HBO-sorozat egy epizódjának operatőri munkájáért zsebelhette be a rangos díjat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét