A baconös-paradicsomos tészta igazi praktikus étel, mert nagyon gyorsan és egyszerűen összedobhatod, és még mosogatnivaló se sok marad utána.
A hétköznapokban csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy órákat a tűzhely mellett töltsenek és háromfogásos vacsorát rittyentsenek, ilyenkor a többség az egyszerű és gyors recepteket keresi, amelyekkel nincs sok macera és jól is lehet velük lakni. A gyors tésztareceptek életmentőek a hétköznapokban, a baconös-paradicsomos pasta pedig különösen a szívünk csücske, mivel különösen gyorsan megvan, és bacontól eltekintve jó eséllyel mindent megtalálsz hozzá a kamrában.
1 csomag spagetti
8 szelet bacon
2 darabolt konzerv paradicsom
fél hagyma
chili
3 levél bazsalikom
só, bors
A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük. Közben a bacont kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, majd egy tányérra szedjük.
A szalonna zsírjában üvegesre pirítjuk a kocára vágott hagymát. Hozzáadjuk a konzervparadicsomot, majd teszünk hozzá egy evőkanállal a tészta forró főzőlevéből. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilivel és hozzáadjuk a felvágott friss bazsalikomot.
Hagyjuk, hogy közepes lángon összeérjen a szósz – ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.
Leszűrjük a tésztát (akkor jó, ha al dente), majd alaposan összekeverjük a paradicsomos mártással és a pirított baconnel. Aki szeretne, egy kis parmezánt vagy trappistát is reszelhet a tetejére.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!