A stop-motion technikával készült Wendell és Wild Henry Selick rendező első filmje a Coraline és a titkos ajtó 2009-es debütálása óta.

A Coraline és a titkos ajtó című bábfilm Neil Gaiman 2002-ben megjelent Coraline című regénye alapján készült, és mind a kritikusok, mind a közönség körében nagy sikert aratott. Selick most visszatér a horror műfajához, olyan filmesekkel karöltve, mint a műfaj nagymestere, Jordan Peele, akinek többek között a Tűnj el!, a Mi és a Nem című filmeket is köszönhetjük. Peele a forgatókönyvön dolgozott Selickkel közösen, de a szinkronban is részt vett, az egyik főszereplő démonnak kölcsönzi a hangját.

A Wendell és Wild Clay McLeod Chapman azonos című, még kiadatlan könyvén alapul, amelyben két cselszövő démontestvér, Wendell és Wild egy 13 éves Kat nevű lány megkísérlésével próbálnak eljutni az Élők Földjére. Peele mellett egykori alkotótársa, Keegan-Michael Key is részt vesz a szinkronban, ő a másik démontestvérnek adja a hangját, Katet pedig Lyric Ross szólaltatja meg.

Érdemes megjegyezni, hogy a Coraline és a titkos ajtó mellett Selick nevéhez kötődik a 1993-as Karácsonyi lidércnyomás című animációs film is, amelyet Tim Burton ötlete és rajzai ihlettek.

Az animációs film a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, szeptember 11-én debütál, október 21-én érkezik a tengerentúli mozikba, majd egy héttel később, október 28-án a Netflix streamingszolgáltatón is elérhetővé válik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét