Haarlemben tilos lesz húst reklámozni a buszokon, buszmegállókban és köztereken. A tilalom vélhetően 2024-ben lép majd érvénybe. 

Haarlem az első város a világon, amely tilalmat vezet be a húsipari termékek reklámozására vonatkozóan, annak érdekében, hogy csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását – írja a The Guardian. Az ENSZ közlése szerint az emberi tevékenység következtében keletkező üvegházhatású gázok, mint például a metán, több mint 14 százalékáért a húsipar tehető felelőssé. 160 ezres város önkormányzata még nem döntött arról, hogy a fenntartható módon előállított húst is érinti-e majd a hirdetési tilalom.

A Holland Statisztikai Hivatal adatai szerint a Hollandiában élők 95%-a eszik húst, de több mint fele nem fogyasztja minden nap. 160 ezres Haarlem önkormányzata még nem döntött arról, hogy a fenntartható módon előállított húst is érinti-e majd a hirdetési tilalom.

A marhahús termeli a legtöbb üvegházhatású gázt, beleértve a metánt, amely kevésbé ismert mint a szén-dioxid, mégis hírhedt jelentős hőmegkötő képességéről. A következő legnagyobb környezeti lábnyommal a bárányhús rendelkezik, ám már ezzel is 50 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz termelődik, mint a marhahús esetében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét