A kortárs fantasy irodalom megkerülhetetlen alakja beszólt a világ leggazdagabb emberének. A perlekedés oka az új A Gyűrűk Ura-sorozat volt. 

A Hatalom Gyűrűi szeptember 2-án rajtolt el az Amazon Prime Video streamingszolgáltatón, és bár nagy általánosságban pozitív kritikát kapott, azért bőven akadtak olyanok, akik Tolkien elleni bűntettnek titulálták az új sorozatot. Utóbbiak csoportját erősíti a Tesla és a SpaceX nagyágyúja, Elon Musk is, aki jó szokásához híven ezúttal is tömören fogalmazott azzal kapcsolatban, miért nem bírta A Gyűrűk Ura világában játszódó produkciót.

Tolkien forog a sírjában” – írta Musk a Twitteren. „Eddig szinte minden férfi karakter gyáva vagy balfék, vagy egyszerre mindkettő. Csak Galadriel bátor, okos és kedves.”

Hogy a kritika mennyire szólt a sorozatnak, és mennyire az Amazon mögött álló Jeff Bezosnak (akit köztudottan imád heccelni), azt nehéz lenne megmondani, mindenesetre a Sandman képregények szerzője, Neil Gaiman keményen odaszólt a szilícium-völgyi milliárdosnak, miután egy követője felhívta Musk posztjára a figyelmét – számolt be a GamesRadar.

Elon Musk sem fordul hozzám tanácsért, hogyan ne vegye meg a Twittert, én nem megyek hozzá film-, tévé- vagy irodalomkritikáért

Aki esetleg nem tudná, a szerző a nagy médiavisszhangot kiváltó, Twitter és Musk között zajló jogi csatározásra célzott, amelyre azután került sor, hogy a technológiai milliárdos visszavonta a közösség mikroblog megvásárlására tett 44 milliárd dolláros ajánlatát.

Ti kivel értetek egyet, szerintetek jól sikerült A Gyűrűk Ura-sorozat?

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét