Mucsi Zoltán születésnapját, közös videóklippel ünnepli a Tankcsapda

Három hónap után új dallal és videóklippel jelentkezett a Tankcsapda. A ’Carpe Diem (A mának élek)’ a Tankcsapda tempósabb, keményebb oldalát mutatja, szövege pedig olyan, mint egy kocsmai beszélgetésben elhangzó, ingerült monológ.

Klipjét Görögh Attila rendezte, a főszerepre a Jászai Mari-díjas színészt, Mucsi Zoltánt kérték fel, aki már tavaly a ’Megölni engem’ című dal klipjében is feltűnt egy pillanatra.

„Nincs benne se szerelem, se romantika, semmi aranyos sztorizgatás, sokkal inkább a világ aktuális dolgaira reagál, persze a saját szemüvegemen keresztül.” – jellemezte a dalszöveget Lukács Laci. „Ilyen szempontból – a két dal születése között eltelt 30 év ellenére – ‘A legjobb méreg’ dallal is párhuzamban állítható.”

A klip egy 90-es évekbeli kultfilm, az Összeomlás egyfajta remake-je, de átültették a mai korba, magyarosították és természetesen belesűrítették 4 percbe. A klip számos olyan jelenségről szól, ami megmérgezi az emberek mindennapjait, illetve káros a kapcsolatainkra. Már a forgatókönyv írásakor tudták a készítők, hogy rengeteg lehetőség van benne, és ha nem lenne megkötve az időkorlát, akkor Mucsi Zoltán karakterére egy egész estés mozit lehetne írni ebből. A klipben koncepció volt, hogy a humor, a mondanivaló és az erőszak vagy düh egyformán jelenjen meg, ne legyen egyik sem túlsúlyban.

A klip: 09:09 órakor debütál a Tankcsapda YouTube csatornáján:

Mucsi Zoltán mellett feltűnik még Bunyós Pityu, vagy a fiatalok körében népszerű youtuber, Miskovits Marci is, a klip ráadásul egy kis ironikus csavarral indítja be a cselekményeket. A kisfilm időzítése sem véletlen, hisz a megjelenés napján, szeptember 9-én ünnepli 65. születésnapját a főszereplő, Mucsi Zoltán, aki előtt így tiszteleg most a Tankcsapda.

A tesztvetítés után Mucsi Zoltán a klipet így kommentálta: „Szép lírai lett!”

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét