Az Armageddon Time határozottan földhözragadtabb produkció, mint a rendező 2019-es sikerprodukciója, a Brad Pitt fémjelezte Ad AstraÚt a csillagokba.  

Már egy ideje tudvalevő volt, hogy James Gray egy önéletrajzi ihletésű szuperprodukción dolgozik, amely az 1980-as években New Yorkban játszódik, és különböző generációk kapcsolatát öleli fel. Az Armageddon Time történetének középpontjában a generációk megosztottsága, a rasszizmus és az amerikai álomra való egyre növekvő törekvés áll, mindezekből pedig talán már sejthető, hogy a filmben a neokonzervatív Reagan-korszak árnyoldalai is erősen felsejlenek. A történet szerint egy fehér és egy fekete fiú barátságot köt, ám a társadalomban uralkodó kirekesztés és rasszizmus szétválasztja őket.

Gray új filmje igazi sztárparádé lesz, olyan színészek szerepelnek benne, mint Jeremy Strong, Anne Hathaway, Jessica Chastain és Anthony Hopkins. A két főszereplő fiút Banks Repeta és Jaylin Webb kelti életre.

A színészből elnökké avanzsált Ronald Reagan híresen rasszista volt, egy alkalommal például az ENSZ afrikai küldötteihez az alábbi megjegyzéseket fűzte: „Látni ezeket a majmokat azokból az afrikai országokból… Átkozottak, kényelmetlenül érzik magukat, ha van rajtuk cipő”.

Az Armageddon Time október 28-án debütál a tengerentúli mozikban, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy a hazai mozikban is bemutatják-e, és ha igen, mikor.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét