Nathan Sawaya elismert New York-i művész élethű szobrokat alkot, amelyekhez csakis LEGO kockákat használ. Az ő munkáiból nyílik kiállítás szeptember végén Budapesten. 

A legtöbb fiatal gyerekhez hasonlóan Nathan Sawaya is fiatalon kezdett LEGO-val játszani, és egészen a kísérletezés rabja lett. Olyannyira, hogy a teljes művészetének fókuszába, elsőként a világon, a LEGO kockákból alkotást állította, mára a művészvilág ikonikus és elismert művészeinek elitjei közé sorolják. Ügyvédként dolgozott, először az alkotást a manhattani vállalati ügyvédi munka miatti stressz levezetésére használta. Szobrokat épített beleértve az önarcképét is LEGO kockákból. A művész népszerűsége olyan gyorsan nőtt, ami arra ösztönözte őt, hogy elhagyja a jogi pályát, és a művészetére koncentráljon. Sawaya New York-i művészeti stúdiójában több száz dobozban mintegy 1,5 millió LEGO kockát tart, LEGO tégla tetoválása van a bal csuklójának belső oldalán.

A The Art of Brick elnevezésű kiállításon több mint 100.000 LEGO kockából épült, lenyűgöző műalkotásokat láthatunk, például Monet híres festményét is életre kelti 3D-ben. A művész szerint az álmok kockáról kockára épülnek, és a LEGO sokkal több mint egy játék.

A szeptember 30-án nyíló kiállítás kurátora Elter Tamás szerint a szerint a kiállítás egész
napos program, amely lenyűgözi a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, és természetesen a közös legózásra is lehetőséget ad. A kiállítás 2023. január 31-ig látogatható Budapesten, a Komplex kiállítóközpontban (1061. Király utca 26.)

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét