Egyszerű, kiadós, húsmentes, ráadásul mosogatnivaló is alig marad utána. Gombás-spenótos spagetti recept.
A tésztás ételek előnyeit felesleges firtatni, hiszen a rohanó hétköznapokban mindenkinek jól jönnek a gyorsan összedobható, kiadós ételek, amiket szinte percek alatt el lehet készíteni. A tésztás fogásokkal pedig egyébként is nehéz mellényúlni, hiszen rengeteg variáció létezik arra, hogyan lehet feldobni a főtt tésztát, plusz előnye pedig, hogy kifejezetten pénztárcakímélő fogások is készülhetnek belőle egy kis odafigyeléssel.
A gombás-spenótos spagetti ízig-vérig vega fogás, amit pillanatok alatt összedobhatsz a munkából fáradtan hazatérve, akár hétköznap este is. Az alapja az alaposan lepirított gomba, a friss bébispenót és a selymes tejszín.
500 g spagetti
10 dkg vaj
50 dkg csiperke gomba
20 dkg bébi spenót
3 dl tejszín
1 dl fehérbor
2 fokhagyma
só, bors
A spagettit sós, lobogó vízben feltesszük főni.
5 dkg vajat felforrósítunk egy serpenyőben, megpirítjuk rajta a felszeletelt gombát, megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, amit kb. fél percig pirítunk.
Felöntjük a fehérborral, majd kb. 5 percig főzzük, míg a folyadék körülbelül a felére nem csökken.
Ezután hozzácsurgatjuk a krémes tejszínt, és ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a friss bébispenótot is.
Ha a tészta al dente, leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a mártással, és melegen tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!