Egyszerű, kiadós, húsmentes, ráadásul mosogatnivaló is alig marad utána. Gombás-spenótos spagetti recept. 

A tésztás ételek előnyeit felesleges firtatni, hiszen a rohanó hétköznapokban mindenkinek jól jönnek a gyorsan összedobható, kiadós ételek, amiket szinte percek alatt el lehet készíteni. A tésztás fogásokkal pedig egyébként is nehéz mellényúlni, hiszen rengeteg variáció létezik arra, hogyan lehet feldobni a főtt tésztát, plusz előnye pedig, hogy kifejezetten pénztárcakímélő fogások is készülhetnek belőle egy kis odafigyeléssel.

A gombás-spenótos spagetti ízig-vérig vega fogás, amit pillanatok alatt összedobhatsz a munkából fáradtan hazatérve, akár hétköznap este is. Az alapja az alaposan lepirított gomba, a friss bébispenót és a selymes tejszín.

500 g spagetti
10 dkg vaj
50 dkg csiperke gomba
20 dkg bébi spenót
3 dl tejszín
1 dl fehérbor
2 fokhagyma
só, bors

A spagettit sós, lobogó vízben feltesszük főni.

5 dkg vajat felforrósítunk egy serpenyőben, megpirítjuk rajta a felszeletelt gombát, megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, amit kb. fél percig pirítunk.

Felöntjük a fehérborral, majd kb. 5 percig főzzük, míg a folyadék körülbelül a felére nem csökken.

Ezután hozzácsurgatjuk a krémes tejszínt, és ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a friss bébispenótot is.

Ha a tészta al dente, leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a mártással, és melegen tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét