Nem lesz olcsó mulatság az Animus Kiadó berkeiben megjelenő illusztrált Harry Potter és a Főnix Rendje

A varázsvilágot a Kate Greenaway-díjjal kitűntetett Jim Kay illusztrátor álmodta újra, aki maga is nagy rajongója a Harry Potter-könyveknek és filmeknek. Az első illusztrált Harry Potter-kötet, a Bölcsek köve 2015-ben jelent meg itthon, azóta pedig a könyvsorozat negyedik része, a Tűz serlege is kész van, sőt már előrendelhető az ötödik regény illusztrált változata is.

A Főnix rendje várhatóan november 14-én jelenik meg, az előző kötethez hasonlóan igényes, keménykötéses kiadásban, Jim Kay és a BolognaRagazzi-díj nyertes Neil Packer rajzaival. Sajnos nem lesz olcsó mulatság: az 576 oldalas könyv eredeti ára 24 990 forint,  előrendelésnél ugyan kapunk némi kezdeményt, ám így sem ússzuk meg 20 ezer forint alatt (a cikk írásának pillanatában 19 992 forintért szerezhető be).

A kötet mentségére szóljon, hogy szinte nincs olyan szektor, amit ne érintett volna az idei top drágulás, így az árak emelkedése sajnos a könyvesboltokat sem kerülte el. Egy illusztrált kötet ráadásul remek ajándék Harry Potter-fanoknak, akár a fa alá is betehetjük.

illusztrált Harry Potter és a Főnix Rendje
Fotó: Animus Kiadó

Hivatalos fülszöveg:

A közelgő háború árnyékában a Főnix Rendjének tagjai a Black család ősi fészkének pompáját vesztett falai között gyűlnek össze, hogy megszervezzék a Voldemort elleni harcot. A Sötét Nagyúr ereje ugyanis egyre nő, gondolatai pedig baljós álmok formájában beférkőznek Harry elméjébe, és leleplezik, milyen emésztő vágyat érez arra, hogy megszerezzen valamit, amit a Misztériumügyi Főosztályon őriznek… A Roxfortra titkokkal és intrikákkal teli idők köszöntenek. Dolores Umbridge főinkvizítor, a Mágiaügyi Minisztérium megbízottja rendeletekkel szabályozza az iskolai élet legapróbb részleteit is, és igencsak megkeseríti Dumbledore és diákjai életét. Az igazgatóhoz hű, bátor roxfortosok azonban a háta mögött megalapítják Dumbledore Seregét, és megkezdik a felkészülést, hogy ha eljön az ideje, szembe tudjanak szállni a sötétség erőivel. Ennek a szemet gyönyörködtető illusztrált kiadásnak a lapjain a Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay és a BolognaRagazzi-díj nyertese, Neil Packer varázsolja elénk a kötet ikonikus jeleneteit és szereplőit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét