A világhálón keringő fotó, amely arra utal, hogy A Simpson család készítői megjósolták II. Erzsébet királynő halálát, egy hamis, digitálisan szerkesztett felvétel. 

A hazánkban is népszerű A Simpson család című animációs sorozat híres arról, hogy messze menő gazdasági és közéleti eseményeket sikerült előre jeleznie. Az autocorrect és az okosóra megjelenése, a Higgs-bozon egyenlet, Donald Trump elnöksége – hogy csak néhányat említsünk a sok közül. Most egy olyan fotó kering az interneten, amely azt sugallja, hogy a sorozat készítői II. Erzsébet angol királynő nemrég bekövetkezett halálát is megjósolták. A képről azonban kiderült, hogy hamisítvány.

simpson család erzsébet királynő halála

 

A Misbar nevű weboldal végzett némi kutatást, és kiderítette, hogy a fentebb látható képkocka nem csak egyszerűen hamis, de már egy eleve módosított kép újragondolása is egyben. Magyarán egy duplán hamisított felvételről van szó. Úgy tudni, az alábbi, szintén hamis fotóból szerkesztették a II. Erzsébet királynő halálát imitáló képkockát.

simpson család erzsébet királynő halála

Bár sokszor úgy tűnhet, hogy A Simpson család megjósolta a jövőt, nem árt szkeptikusan kezelni az interneten fellelhető képeket, ugyanis sok esetben olyan dolgokra is rá akarják húzni a készítők jóstehetségét, amelyeknek közük sincs a valósághoz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét