Ha már kezd eleged lenni a krumplipüréből és a hagyományos sült krumpliból, akkor készítsd el Hasselback-módra a burgonyát.
Kétségtelen, hogy a krumplipüré és a sült krumpli is nagyon finom köret, de ha túl sokat készíted, akkor ugyanúgy meg lehet unni őket, mint bármilyen mást ételt. A Hasselback-burgonya, vagy ahogy itthon nevezik zsebes krumpli, kifejezetten izgalmas módja a burgonya elkészítésének, ráadásul most különösen aktuális is, mivel az ősz beköszöntével a nyár könnyű ízei után egyre tartalmasabb, határozottabb ízvilágú ételeket keresünk.
A Hasselback-burgonya több variációban is készülhet, ezúttal szaftos bacon került a hajszálvékony szeletek közé. Külön öröm, hogy ennél a fogásnál nem kell bíbelődni a rettegett krumplipucolással sem.
6 db nagyméretű burgonya
6 szelet bacon
6 tk vaj
6 ek olívaolaj
só, bors
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A krumplikat alaposan megmossuk, megdörzsöljük, majd mindegyiket óvatosan bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk át a burgonyát. A bacont kisebb méretű szeletekre vágjuk.
A burgonyákat meglocsoljuk az olívaolajjal, majd néhány zsebbe egy-egy kis vajat helyezünk. Megszórjuk sóval, borssal, majd 50-60 perce előmelegített sütőbe helyezzük.
Ha a krumpli már puha, a baconból minden második-harmadik zsebbe rakunk. Visszatesszük a sütőbe, és körülbelül 5-10 percig sütjük, hogy a bacon ropogós legyen benne. Fűszeres-snidlinges tejföllel, melegen tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!