Martin Scorsese szerint Ti West legújabb horrorja, a Pearl annyira felkavaró, hogy utána nem bírta álomra hajtani a fejét. 

Ti West X című horrorfilmje meglehetősen nagy sikert aratott, a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól kapott 88 százalékot aligha kell magyarázni, de még a horrorkirály, Stephen King is elismerősen nyilatkozott vele kapcsolatban. A történet a 70-es végén játszódik Texasban, amikor is egy filmes csapat egy vidéki farmra megy, hogy leforgassák következő filmjüket. A gondok akkor kezdődnek, amikor a ház öreg főbérlője és a neje megtudja, hogy a stáb pornófilmekben utazik.

Már az X premierje előtt is tudvalevő volt, hogy érkezik az előzményfilm, a Pearl, amelynek főszereplője a korábbi filmből megismert öreg hölgy lesz, aki halomra öldöste az óvatlan tinédzsereket. A Pearl az 1930-as és 1940-es évek musicaljeire emlékezteti a nézőt (az  Óz, a csodák csodájával is hasonlóságot mutat), és a címszereplő fiatal éveibe enged betekintést.

Bár a magyar mozik műsorába nem került be a Pearl, Martin Scorsese már elismerősen nyilatkozott vele kapcsolatban, „mélyen felkavaró” horrorfilmnek nevezte, amely egyszerre „elbűvölő” és „vad”. Szerinte a rendező Ti West energiái manapság olyan ritka erővel bírnak, amelyet a mozi iránti tiszta szeretet hat át, és ezt a Pearl minden egyes képkockáján érezni lehet.

A beteg, erotikus horrornak ígérkező produkcióban Mia Goth alakítja a címszereplőt, aki nem mellesleg társírója is a projektnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét