A hűvös, őszi napokon kevés dolog tud jobban esni, mint bekuckózni a takaró alá egy nagy bögre forró, illatos krémlevessel.
Krémlevest készíteni a világ legegyszerűbb dolga, mivel az esetek többségében elég csak összefőzni az alapanyagokat, összeturmixolni, majd egy kevés tejszínt hozzáadni, hogy selymes legyen a végeredmény. A sokak által kedvelt fokhagymakrémleves is pikk-pakk össze lehet állítani, az pedig már csak hab a tortán, hogy körülbelül 30 perc alatt elkészül. A fokhagyma igazi csodaszer, így a hideg, őszi időben duplán ajánlott a fogyasztása.
1 nagy fej fokhagyma
2 db burgonya
6 dl alaplé
2 dl tejszín
só, bors
olívaolaj
A fokhagymagerezdeket és a burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük őket.
Felöntjük az alaplével, majd fedő alatt körülbelül 20 perc alatt megfőzzük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixer segítségével homogén állagúvá turmixoljuk.
Felöntjük a tejszínnel, majd visszarakjuk a tűzre, pár perc alatt összeforraljuk. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk még, majd ha kész, lekapcsoljuk a lángot és pirított kenyérkockával forrón tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!