Az éjféli klub: Hospice házban élő tinik próbálják kijátszani a halált

Az éjféli klub flanagan
Fotó: Netflix

Christopher Pike Az éjféli klub című regényéből készült sorozatot Mike Flanagan hozza tető alá, akinek a Bly-udvarház szelleme, A Hill-ház szelleme és a Mise éjfélkor című szériákat is köszönhetjük.

Mike Flanagan neve egészen biztosan nem ismeretlen a horror műfaj szerelmeseinek, a fentebb említett igényes horrorszériákon túl az ő nevéhez köthető a Stephen King regénye alapján készült Álom doktor forgatókönyve és rendezése is, amely lényegében a Stanley Kubrick-féle Ragyogás folytatása. A rendező legújabb sorozata Az éjféli klub, amely Christopher Pike azonos című, 1984-ben megjelent horrorregénye alapján készült.

Az említett regény szereplői halálos betegségekkel küzdő tinédzserek, akik egy hospice ház alagsorában megalapítják a címadó Midnight Clubot. Ez egy olyan közösség, melynek tagjai esténként találkoznak a kórházban, és mindenféle félelmetes történetet mesélnek egymásnak. A csoport tagjai emellett kötnek egy különös egyezséget is: a paktum szerint, aki elsőként meghal közülük, az a túlvilágról megpróbál kapcsolatba lépni a többiekkel.

A tíz részes sorozat munkálataiban Flanagan mellett A Bly-udvarház szellemének egyik írója, Leah Fong is részt vett, a főbb szerepekben pedig Adia, Igby RigneyRuth CoddAya FurukawaAnnarah ShephardWilliam Chris Sumpter és Sauriyan Sapkota lesz látható. Feltűnik mellettük a Rémálom az Elm utcában sztárja, Heather Langenkamp is, aki a hospice ház rejtélyes igazgatóját fogja alakítani.

Az éjféli klub október 7-én debütál a Netflix kínálatában, a sorozathoz egy hangulatos plakát is érkezett.

Az éjféli klub flanagan

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét