A baconbe tekert kelbimbó igazán szaftos finomság, amit villámgyorsan összedobhatsz, ha nincs időd komplex ételekkel bíbelődni. 

A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé, ráadásul elkészíteni sem egyszerű, mivel nagyon könnyű túlfőzni, és akkor az értékes tápanyagok elillannak, és még az íze is kellemetlenné válik. Előnyei mellett azonban nem mehetünk el leszegett fejjel, ugyanis vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostban rendkívül gazdag zöldségről van szó, amit sokféle formában, változatosan lehet elkészítei. .

A szaftos bacon – mint oly sok mindennek – a kelbimbónak is kifejezetten jól áll, így ezt a fogást még azoknak is érdemes lehet elkészíteni, akik máskülönben nem rajonganak a mini káposztára emlékeztető zöldségéért.

30 dkg kelbimbó
25 dkg bacon
4 ek olívaolaj
ízlés szerint só, bors, Cayenne bors

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A kelbimbót alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd egy papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Közben az olajat kikeverjük a fűszerekkel.

A kelbimbókat egyenként egy-egy szelet baconbe göngyöljük – a nagyobb darabokat félbe is vághatjuk, úgy még több kelbimbót tudunk szalonnába csomagolni -, majd sütőpapírral bélelt tepsin elrendezgetjük.

Bekentjük őket a fűszeres olajjal, majd az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

A baconbe göngyölt kelbimbót magában vagy mártogatóssal is kínálhatod, de köretnek is kifejezetten jó választás.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét