A Costa Coffee után egy újabb kávémárka került be a Coca-Cola HBC Magyarország portfóliójába. A Caffè Vergnano Olaszország egyik legrégebbi kávémanufaktúrája, amely az alapítás kezdetétől, azaz 1882 óta – közel másfél évszázada – a Vergnano família kezében összpontosul.

Minden második magyar eszpresszóval kezdi a reggelt – derül ki a Coca-Cola HBC Magyarország és a GKID közös, mintegy 2500 fő megkérdezésével készült kutatásából. Bár a gazdasági válság természetesen kihívások elé állítja ezt a szektort is, a Nielsen 2022-es magyarországi adatai szerint, ha kávéról van szó, az emberek ugyanolyan mennyiségben és ugyanazt a márkát választják továbbra is mint korábban.

A Coca-Cola HBC vállalatcsoport ez év elején kezdte meg itthon a Caffè Vergnano kávétermékek kizárólagos forgalmazását, miután 2021 októberében 30%-os részesedést szerzett a márkatulajdonos Casa del Caffè Vergnano vállalatban. Szeptember 22-én, csütörtökön egy hangulatos sajtórendezvény keretében mutatták be a nagy hagyományokkal bíró olasz kávémárkát, egyúttal a budapesti Accademia Vergnano  megnyitójára is sor került, amely a márka hazai szakmai képzés központjaként szolgál majd. 

caffè vergnano coca cola

És mi is pontosan a Caffè Vergnano? A Caffè Vergnano egy családi vállalkozás, amely a legrégebbi kávépörkölő üzemmel rendelkezik Olaszországban, ahol tradicionális módszerekkel pörkölik és blendelik a kávébabokat (napjainkban a kávébabok nagy többségét először keverik, és csak azután pörkölik). A Vergnano família büszke a hagyományaira legyen szó a termékek előállításáról, vagy az olasz kávékultúra terjesztéséről. Hozzáállásukról sok minden elmond, miszerint nem csupán egy jó kávét, hanem magát Olaszországot nyújtják a vásárlóknak.

Balról jobbra: Enrico, Franco, Carolina, Carlo, Pietro Vergnano (Fotó: International Communicaffe)

A Caffè Vergnano portfóliójában különböző eredetű és intenzitású espresso variánsok, koffeinmentes, illetve a helyi ökoszisztémát figyelembe vevő organikus termesztésű bio kávék találhatók, amelyek szemes, őrölt és kapszulás kiszerelésekben érhetőek el. Érdemes kiemelni, hogy a Caffè Vergnano Nespresso-kompatibilis kapszulái 100%-ban komposztálhatóak, emellett a cég elsőként fejlesztett ki 100% újrahasznosított PET-ből
készült kávébabtartályt a vendéglátó egységek számára, és támogatja a kávétermelő nőket a kisközösségekben – utóbbi hangsúlyozására egy márkajelzéssel ellátott, rózsaszín  kávéscsészével is előrukkolt a vállalat.

Az első Accademia Vergnano a Vergnano család szülővárosában, Chieri-ben létesült, megemlékezve a vállalat 1882-ben indult történetéről. Az oktatási központ kialakítását a család otthona inspirálta, hangsúlyozva az olaszok számára oly fontos családi összetartozást, a szeretetteljes atmoszférát és közös alkotás inspiráló hatását. A most átadásra kerülő Accademia Vergnano Budapest 50 millió forintos beruházással született meg és a következő egy évben összesen 300 vevőpartnereknek illetve baristáknak szóló szakmai képzésnek ad majd helyet.

caffè vergnano coca cola

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét