A fűszeres sült répa köretként, vagy önmagában, mártogatóssal kínálva is tálalható.
A répa önmagában is aduász, mert rendkívül jól variálható zöldség, és tele van a szervezet számára hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Készülhet belőle zöldségleves, krémleves, zöldségfasírt, de természetesen rakhatjuk desszertbe, és köretet is készíthetünk belőle. A tepsiben sült fűszeres sárgarépa szuper köret sült és rántott húsok mellé, de önmagában is elfalatozható tejfölös mártogatóssal tálalva.
50 dkg kisebb méretű sárgarépa
0.5 olívaolaj
ízlés szerint petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
chili
só, bors
A sárgarépát megpucoljuk, majd alaposan megmossuk, a nagyobb méretűeket kettévágjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a fokhagymát megpucoljuk.
Az olívaolajat összekeverjük a só, a borssal, a chilivel és az aprított petrezselyemmel.
A répákat sütőpapírral bélelt tepsin elrendezgetjük, majd alaposan megkenjük a fűszeres olajjal. A fokhagymagerezdeket közéjük helyezzük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük a répákat. Tejfölös mártogatóssal, melegen tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!