A készítés rejtelmeibe enged betekintést Guillermo del Toro Pinokkió történetéhez érkezett kulisszák mögötti videó. 

A fából faragott fiú történetéből az idők folyamán számos változat, feldolgozás született, legutóbb a Disney készített egy élőszereplős feldolgozást, amely erős jóindulattal is csak közepesnek nevezhető. Egy ideje már lehet tudni, hogy az Oscar-díjas Guillermo del Toro is kedvet kapott Pinokkió meséjének újragondolásához, és ismerve a rendező munkásságát, nem kell tartanunk attól, hogy a történet giccsparádéba fulladna. A filmet ráadásul a különleges stop-motion technikával készítik, ebbe enged most betekintést a Pinokkió első kulisszák mögötti videója.

Del Toro új megközelítésben dolgozza fel a jól ismert történetet, így biztosak lehetünk benne, hogy nem a Disney-féle változatot kapjuk vissza (ellenben a Tom Hanks-féle élőszereplős változattal). A rendező a Mussolini-érában játszódó kalandfilmként gondolja újra Carlo Collodi Pinokkió kalandja című meséjét, amelyben az emberek bábúként érezhetik magukat akárcsak a címadó fafiú. Az előzetes információk szerint – A víz érintéséhez hasonlóan – érződni fog rajta Mary Shelley Frankensteinjének hatása is, vagyis a Disney-féle (és az eredeti) változattal ellentétben nem arra helyeződik a hangsúly, hogy Pinokkió jó fiú legyen, hanem arra, hogy hogyan valósítsa meg önmagát

Del Toro Mark Gustafsóval közösen rendezi a filmet, de előbbi a forgatókönyvön is dolgozott Patrick McHale-lel karöltve. Az újragondolt Pinokkió-sztorit a Netflix karolta fel, a produkció 2022. december 9-én érkezik a streamingszolgáltató kínálatába.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét