Édes, illatos és rögtön szétolvad a szájban: a fahéjas sült körte csodás ízű, gyorsan elkészíthető őszi édesség, ami után a mosogatnivalóval sem kell sokat bíbelődni.
A körte az egyik legnépszerűbb őszi alapanyag, mert amellett, hogy egészséges és tele van rostokkal, még variálni is remekül lehet. Az aromás, fahéjas sült körte ideális desszertnek, snacknek vagy köretnek, és külön öröm, hogy pár perc előkészület után már mehet is be a sütőbe.
Az elkészítése pofonegyszerű, kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. Tálaláskor egy kevés tejszínhabbal tovább fokozhatod az élményt.
4 db körte
1/2 csészényi barna cukor
4 ek. vaj
1 tk fahéj
1 tk citromlé
A körtét megpucoljuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk.
Mindegyik körtébe teszünk egy kevéske cukrot, egy teáskanál vajat, és megszórjuk fahéjjal.
A körtéket tűzálló tálba vagy sütőpapírral leterített tepsibe ültetjük, és 190 fokra előmelegített sütő középső részében 25-30 percig sütjük. A sütési idő a körték nagyságától függően változhat.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!