Az Őrülten, mélyen – Alan Rickman naplói a sokak által szeretett brit színész 25 éven át írt naplóit fűzi egy kötetbe. 

A 2016-ban elhunyt Alan Rickman számtalan nagysikerű produkcióban játszott, többek között ő volt a Drágán add az életed! aljas gonosza, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme nottinghami bírója és az Igazából szerelem Harryje, aki a titkárnőjével csalta a feleségét, akit Emma Thompson alakított. A színész legikonikusabb szerepe azonban minden kétséget kizáróan a Harry Potter-filmekhez köthető, amelyben a morózus bájitaltanárt, Piton professzort formálta meg.

Hat évvel a halála után idén októberben jelenik meg angolul a színész naplóbejegyzéseiből összefűzött kötet, amelyről a mű kiadási jogait birtokló Canongate Kiadó korábban úgy nyilatkozott, hogy „minden eddiginél jobban bemutatja az igazi Alan Rickmant – a vicces, szenvedélyes, esetenként provokatív Rickmant –, újfajta betekintést nyújtva művészetébe”. A kötetből többek között az is kiderül, hogy a színész több alkalommal is fontolóra vette, hogy otthagyja Piton szerepét, és végül csak azért döntött a folytatás mellett, mert J. K. Rowling elárulta neki: a karaktere szerelmes Harry édesanyjába, Lillybe.

Vidd végig. Ez a te történeted” – mondta az írónő a Pitont megformáló Alan Rickmannek. 

A Kossuth Kiadó a napokban erősítette meg, hogy magyarul is kapható lesz a kötet, sőt már elő is rendelhető a kiadó hivatalos webshopjából; a cikk írásának pillanatában 5243 forintért szerezhető be. Az Őrülten, mélyen – Alan Rickman naplói várhatóan 2023 áprilisában érkezik a hazai könyvesboltok polcaira színésztársa, Emma Thompson előszavával.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét