A Fenrir névre keresztelt, szavanna fajtájú házimacska elnyerte a világ legmagasabb macskájának járó Guinness World Records díjat. 

Fenrir, aki a Szaturnusz egyik holdjáról kapta a nevét, a Michigan állambeli Farmington Hills-ben él gazdájával, Dr. William John Powers-szel, aki 12 hetes korában fogadta örökbe a magasra nőtt cicát. A Guinness Rekordok Könyve szerint a mindössze 10 hónapos macska közel 48 cm (egészen pontosan 47.83 cm) magas, így jelenleg ő a legmagasabb élő házimacska a Földön. Gazdája szerint Fenrir akkora, hogy gyakorta megesik, hogy összetévesztik egy kisebb párduccal, pumával vagy ocelottal.

A korábbi csúcstartó Fenrir testvére, a néhai Arcturus volt, aki egy tragikus háztűzben pusztult el öt évvel ezelőtt, nem sokkal azután, hogy megszerezte a legmagasabb házimacskának járó címet. Arcturus 2016-ban lett rekorder 48,4 centiméterrel.

A szavanna macskát az afrikai szervál és a közönséges házimacska keresztezésével hozták létre 1986-ban. Bár a fajta tekintélyes külseje alapján sokan vadnak gondolnánk, a szavanna macskák természetileg leginkább a kutyákra hasonlítanak, szívesen sétálnak  például pórázon, ráadásul rendkívül hűségesek gazdájukhoz, képesek akár egész nap az ajtóban várni, hogy visszatérjenek a munkából. A TICA (The International Cat Association, magyarul Nemzetközi Macska Szövetség) 2001-ben fogadta el a önálló fajtaként a szavannát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét