Megnyílt a jelentkezés a Startup Plastic Surgery programra, amely immár harmadik alkalommal nyújt támogatást a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra megoldást kereső startupoknak.

A csomagolóanyagok rendkívül fontos szerepet töltenek be a kozmetikai iparban és más területeken egyaránt, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az ipar volumene évente 3,5-4%-kos növekedést mutat aminek közel 40%-a csomagolóanyagként keletkezik. Ezek az adatok rendkívüli lehetőséget biztosítanak arra, hogy új, a klíma szempontjából kedvező iparági technológiák kerülhessenek bevezetésre. Így bátran kijelenthető, hogy a műanyagipari greentech vállalatok előtt tehát óriási lehetőség, sőt feladat áll az elkövetkező években.

Számos példa volt már arra, hogy hány féle módon lehet elindulni az újrahasznosítás színes világában és még mindig végtelen kiaknázatlan lehetőséget rejt magában a greentech innovációk továbbfejlesztése.

Fotó: YASIN AKGUL/ Getty Images

Két sikeres év után harmadszor is elindult a Startup Plastic Surgery inkubációs program, Magyarország első olyan startupoknak szóló kezdeményezése, amely a műanyaghasználat újragondolását célzó startupoknak kínál segítséget. A Klímainnovációs Közösség által indított négyhónapos program iparág fókuszú szakmai támogatással, üzleti coachinggal és networking eseményekkel támogatja a kiválasztott startupokat, és formál piacképes vállalkozásokat a kezdeti fázisú ötletekből.

A program szervezői október 10-g várják azok jelentkezését, akik a műanyag-helyettesítő termékek, műanyag-előállítás és újrahasznosítás, új technológiai megoldások vagy a műanyag termékekkel kapcsolatos fogyasztói szokások területét érintő innovatív ötleteikkel kívánják megújítani az iparágat. A négy hónapos időszak végén a csapatok egy záró versenyen adhatnak elő fejlődési görbéjükről, a legjobbak pedig közvetlen gyorsított befektetési lehetőséggel gazdagodhatnak a Hiventures együttműködés jóvoltából.

A program fő támogatója, a ROSSMANN Magyarország pedig különdíjakat ajánl fel segítve a startupokat a piacralépési úton.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét