Túl vagyunk a Sárkányok háza hetedik részén, és ahogy várható volt, a soron következő, nyolcadik epizód is megkapta a maga beharangozóját. 

Augusztusban rajtolt el a Trónok harca spin-offjának szánt Sárkányok háza, és már a hetedik részen is túl vagyunk, ami a széria eddigi egyik legerősebb epizódja volt. A legújabb részben (SPOILER) Laena temetésére gyűlnek össze a nagyurak, a két nő, Rhaenyra és Alicent pedig rendesen egymásnak megy, miután a fiaiak közötti csetepaté azzal végződik, hogy a Lucerys kiszúrja Aemond egyik szemét. Alicent szemet szemért alapon azt követeli, hogy cserébe Lucerys-nek is szúrják ki az egyik szemét, ám végül erre nem kerül sor. Itt persze még nincs vége a történetnek: miután megszervezik Rhaenyra férje, Laenor halálát, az „özvegy” hercegnő nem tétlenkedik sokáig, megesküszik nagybátyjával, az örökké lázadó Daimon herceggel.

Izgalmakban tehát nincs hiány, megvilágításból viszont annál inkább, az új rész ugyanis meglehetősen sötétre sikeredett, ami persze nem a véletlennek köszönhető, ugyanis az az Emmy-díjas Miguel Sapochnik rendezte, aki a Trónok harca utolsó évadának The Long Night című részét is köszönhetjük. Ebben volt az a hírhedten sötét csatajelenet, ahol jóformán csak a fülünkre hagyatkozhattunk.

A nyolcadik részhez érkezett betekintőben tovább forrnak az indulatok, ráadásul ismét egy nagyot ugrunk az időben, ugyanis Rhaenyra, illetve Alicent gyerekei közül már többen is felnőttkén térnek vissza a képernyőre. Laena halála és Laenor Velaryon megrendezett halála után a Vastrón mellett a Hullámtörő trónjának utódlása is súlyos problémákat szül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét