Az amerikai palacsinta igazi hétvégi, ráérős reggeli, és mivel közeleg a szombat, érdemes megragadni az alkalmat, és elkészíteni ezt a klasszikus amerikai fogást. 

A hétvégékben a reggeleket imádjuk az egyik legjobban, mert ilyenkor végre nem kell rohanni, és jut idő a normális, kiadós reggelik elkészítésére. Az amerikai palacsinta nagyon közkedvelt fogás világszerte, desszertnek is szívesen fogyasztják, és az egyik legjobb benne, hogy alig valamiben különbözik a mi, magyar palacsintánktól, így szinte minden konyhában megtalálhatóak hozzá a szükséges alapanyagok.

Ami még jó az amerikai palacsinta receptjében, hogy ízlés szerint variálhatod a feltétet, bár ha igazán autentikus akarsz maradni, akkor juharsziruppal és némi friss gyümölccsel tálalod.

300 g liszt
1 tojás
8 dkg vaj
5 dl tej
2 – 3 ek porcukor
1 csipet só

Egy keverőtálba belehelyezzük az összes alapanyagot; a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a tejet, az olvasztott vajat és a tojást, majd az egészet simára dolgozzuk. Az egyszerűség kedvéért dolgozhatunk turmixszal is.

Ha ez megvolt, egészen sűrű tésztát fogunk kapni, sokkal kevésbé folyik, mint a hagyományos magyar palacsinta.

Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd a közepére 1-1 nagy evőkanálnyi tésztát teszünk, és mindkét oldalukat kisütjük. Ízlés szerint juharsziruppal, esetleg némi lekvárral és gyümölccsel tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét