Az amerikai palacsinta igazi hétvégi, ráérős reggeli, és mivel közeleg a szombat, érdemes megragadni az alkalmat, és elkészíteni ezt a klasszikus amerikai fogást.
A hétvégékben a reggeleket imádjuk az egyik legjobban, mert ilyenkor végre nem kell rohanni, és jut idő a normális, kiadós reggelik elkészítésére. Az amerikai palacsinta nagyon közkedvelt fogás világszerte, desszertnek is szívesen fogyasztják, és az egyik legjobb benne, hogy alig valamiben különbözik a mi, magyar palacsintánktól, így szinte minden konyhában megtalálhatóak hozzá a szükséges alapanyagok.
Ami még jó az amerikai palacsinta receptjében, hogy ízlés szerint variálhatod a feltétet, bár ha igazán autentikus akarsz maradni, akkor juharsziruppal és némi friss gyümölccsel tálalod.
300 g liszt
1 tojás
8 dkg vaj
5 dl tej
2 – 3 ek porcukor
1 csipet só
Egy keverőtálba belehelyezzük az összes alapanyagot; a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a tejet, az olvasztott vajat és a tojást, majd az egészet simára dolgozzuk. Az egyszerűség kedvéért dolgozhatunk turmixszal is.
Ha ez megvolt, egészen sűrű tésztát fogunk kapni, sokkal kevésbé folyik, mint a hagyományos magyar palacsinta.
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd a közepére 1-1 nagy evőkanálnyi tésztát teszünk, és mindkét oldalukat kisütjük. Ízlés szerint juharsziruppal, esetleg némi lekvárral és gyümölccsel tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!