A nagy klasszikusnak számító Gyilkosság az Orient expresszen és a Halál a Níluson után Agatha Christie egyik kevésbé ismert műve kerül porondra a Kenneth Branagh által jegyzett harmadik Poirot-filmben. 

Kenneth Branagh ismét a híres mesterdetektív, Hercule Poirot bőrébe bújik, ám ezúttal nem egy mainstream Agatha Christie-sztoriban csillogtatja meg híres szürkeállományát. A Haunting in Venice címet viselő harmadik felvonás alapját ugyanis az írónő 1969-ben megjelent halloweeni regénye, a kevésbé ismert Halloween és a halál adja, amelyben a nagyszerű Poirot egy kísértetjárta kastélyban igyekszik felgöngyölíteni egy természetfelettinek tűnő rejtélyt.

A készítők elárulták, hogy az új Poirot-film meglehetősen szabadon kezeli majd az eredeti művet, kezdve rögtön a helyszínnel, amelyet a második világháború utáni Velencébe helyeztek át. Itt vesz részt a már nyugdíjas Poirot egy halloweeni szeánszon, ahol az egyik vendéget rejtélyes módon meggyilkolják (az eredeti történetben egy 13 éves lány az áldozat). A detektív nem sok kedvvel ugyan, de elvállalja az ügyet.

A rendező-főszereplő Branagh mellett az új részben Tina Fey, Jamie Dornan, Michelle Yeoh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly és Riccardo Scamarico lesz látható, a forgatókönyvért pedig az előző Poirot-film írója, Michael Green felel.

Bár a Kenneth Branagh-t alakította Poirot-ról továbbra sem vagyunk valami jó véleménnyel (annak ellenére, hogy más szerepeiben imádjuk a brit színészt), a Haunting in Venice elsőre kifejezetten ígéretes alkotásnak tűnik, a színészekre sem lehet panaszunk és a Halloween és halál című kötet is jó alapnak tűnik. Reméljük, hogy a készítők tanulnak az előzőekből, és ezúttal sikerül is kezdeniük valamit a kecsegtetőnek tűnő felállással.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét