Anna Sorokin beférkőzött a New York-i milliárdos elit tagjai közé, és dollárszázezrekben mérhető kárt okozott. 

Az orosz származású Anna Sorokint 10 ezer dollár óvadék fejében szabadlábra helyezték, és Manhatten belvárosába szállították, ahol 24 órás felügyelet alatt tartják, emellett nyomkövető eszköz viselésére is kötelezik. A csalót még 2017 nyarán tartóztatták le Kaliforniában, és 2019-ben kezdte meg börtönbüntetését, ám jó magaviselet miatt már 2021 februárjában szabadulhatott. Nem sokkal később azonban ismét letartóztatták, mivel lejárt vízummal tartózkodott az Egyesült Államokban.

Anna Sorokin a róla készült netflixes sorozatnak köszönhetően vált világszerte ismertté. Az Inventing Anna (magyarul Az örökösnő álarca mögött) című minisorozatban egy amerikai újságíró felfedi a szélhámos Sorokin történetét, aki Anna Delvey néven dúsgazdag német örökösnőnek adva ki magát menetelt fel a New York-i elit ranglétráján, egészen 2017-ig, amikor csalás vádjával sikerült elkapniuk a hatóságoknak.

Shonda Rhimes sikersorozatát több kritika is érte, melyek közül az egyik, hogy pozitívan sikerült ábrázolni a német álörökösnőt. Emellett Rachel Williams – akit a sorozatban Katie Lowes formált meg – rágalmazás miatt beperelte a streamingszolgáltatót, arra hivatkozva, hogy az szándékosan „mohó, sznob, hűtlen, tisztességtelen, gyáva és manipulatív” embernek ábrázolja őt, és mindezt azért, hogy drámaibbá tegyék a történetet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét