A kéksajttal töltött sült körte hangulatos, őszi finomság, ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű.
Bár most épp javában tombol az indián nyár, és a 20 fokot közelíti a hőmérséklet, az őszi időszakban nem ritka, hogy borús, esős időre ébredünk. Ilyenkor jól jön valami hangulatos, őszi finomság, ami garantáltan feldobja a hangulatot, és kellemesen feltölt egy hosszú, fárasztó nap után. A sült körte az egyik legegyszerűbb őszi fogás, amely mesés illattal tölti be lakást, ráadásul remekül passzol hozzá a kék sajt jellegzetes, aromás íze, amitől nemcsak finomabb, de laktatóbb is lesz.
3 érett, de nem túl puha körte
6 teáskanál kéksajt
5 dkg dió
4 csipet kakukkfű
méz
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A körtéket megmossuk, félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magházat.
Sütőpapírral bélelt tepsin elrendezgetjük a gyümölcsöket, egy kevés mézet csorgatunk rájuk, majd a mélyedésbe kéksajtot, diót és egy-egy csipet kakukkfüvet szórunk.
A körtéket betoljuk a sütőbe, és addig sütjük őket, ameddig meg nem puhulnak, valamint ameddig a sajt és a dió itt-ott meg nem barnul.
Ha édesebben szeretjük, a végén még egy kis mézet is csorgathatunk a gyümölcsre. A töltött sült körtét melegen és hidegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!