Hangulatos kedvcsinálót kapott az új illusztrált Harry Potter kiadás, amely a könyvsorozat ötödik részét, a Főnix rendjét dolgozza fel. 

Az első illusztrált Harry Potter-kötet, a Bölcsek köve még 2015-ben jelent meg itthon az Animus Kiadó jóvoltából, azóta pedig a könyvsorozat negyedik része, a Tűz serlege is kész van, sőt már előrendelhető az ötödik regény illusztrált változata is. A varázsvilágot a Kate Greenaway-díjjal kitűntetett Jim Kay és a BolognaRagazzi-díj nyertes Neil Packer kelti életre, és várhatóan november 14-én már a hazai könyvesboltok polcain is megtalálható lesz.

Az új kiadáshoz érkezett egy hangulatos kedvcsináló is, mely betekintést enged a filmektől merően eltérő, ám annál csodálatosabb illusztrációkba.

Hivatalos fülszöveg:

A közelgő háború árnyékában a Főnix Rendjének tagjai a Black család ősi fészkének pompáját vesztett falai között gyűlnek össze, hogy megszervezzék a Voldemort elleni harcot. A Sötét Nagyúr ereje ugyanis egyre nő, gondolatai pedig baljós álmok formájában beférkőznek Harry elméjébe, és leleplezik, milyen emésztő vágyat érez arra, hogy megszerezzen valamit, amit a Misztériumügyi Főosztályon őriznek… A Roxfortra titkokkal és intrikákkal teli idők köszöntenek. Dolores Umbridge főinkvizítor, a Mágiaügyi Minisztérium megbízottja rendeletekkel szabályozza az iskolai élet legapróbb részleteit is, és igencsak megkeseríti Dumbledore és diákjai életét. Az igazgatóhoz hű, bátor roxfortosok azonban a háta mögött megalapítják Dumbledore Seregét, és megkezdik a felkészülést, hogy ha eljön az ideje, szembe tudjanak szállni a sötétség erőivel. Ennek a szemet gyönyörködtető illusztrált kiadásnak a lapjain a Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay és a BolognaRagazzi-díj nyertese, Neil Packer varázsolja elénk a kötet ikonikus jeleneteit és szereplőit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét