A szép őszi reggeleket érdemes megünnepelni valamilyen hangulatos, az évszakhoz illő finomsággal. A sütőtökös-almás amerikai palacsinta szerintünk kiváló választás egy ilyen alkalomra.
Az amerikai palacsintát igazán gyors és egyszerű feladat összedobni, hiszen nagyon hasonlít a mi palacsintákhoz, csak valamivel sűrűbb tésztából készül, és maga a palacsintát is kisebb méretűre sütjük. Ha a klasszikus recept elkészítése neked már meg sem kottyan, és szeretnéd valami izgalmassal felturbózni a történetet, akkor egészítsd ki az ősz legfelkapottabb alapanyagával, a sütőtökkel. A narancssárga, édeskés tökféle nemcsak a süteményeknek tesz jót, de egy hagyományos palacsintát is képes feldobni, ráadásul még puhább és szaftosabb lesz a végeredmény, ha egy kevés reszelt almát is belekeverünk a tésztába.
Sütőtökös-almás amerikai palacsinta
300 g liszt
1 tojás
8 dkg vaj
5 dl tej
2 – 3 ek porcukor
1 csipet só
10 dkg sütőtökpüré
1 darab nagyobb alma
Egy keverőtálba belehelyezzük az összes alapanyagot, a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a tejet, az olvasztott vajat és a tojást, majd az egészet simára dolgozzuk. Ha már csomómentes hozzákeverjük a sütőtökpürét és a lereszelt almát is.
Ha ez megtörtént, egészen sűrű tésztát fogunk kapni, ami sokkal kevésbé folyik, mint a hagyományos magyar palacsinta, emellett darabos is lesz kissé a sütőtöknek és az almának köszönhetően.
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd a közepére 1-1 nagy evőkanálnyi tésztát rakunk, és mindkét oldalukat kisütjük. Ízlés szerint juharsziruppal tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!