Hádész és Perszephoné történetét meséli újra Scarlett St. Claire legelső regénye, amelyet hamarosan magyarul is a kezünkbe vehetünk a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. 

Hádész és Perszephoné mítosza az egyik legismertebb történet a görög a mitológiában, így nem meglepő, hogy az irodalomban is előszeretettel felbukkan az alvilág urának és királynőjének meséje. Scarlett St. Claire 2019-ben megjelent A Touch of Darkness (magyarul A sötétség érintése) című regénye a modern világban játszódik; Hádész egy szerencsejáték-birodalmat működtet a halandók világában, Perszephoné pedig újságírónak álcázza magát az emberek között. Jó hír a retelling-sztorik szerelmeseinek, hogy TikTokon már nagy sikernek örvendő regény hamarosan kis hazánkban is kapható lesz. A regény a Könyvmolyképző Kiadó Zafír sorozatába fog érkezni, hogy pontosan mikor, arról egyelőre nem derült ki semmi, illetve a magyar borítóról sincs még hír.

Alább az eredeti borítót és a magyar fülszöveg első változatát találjátok.

Hádész és Perszephoné
Az eredeti borító. (Fotó: Goodreads)

A fülszöveg első változata:

Persephone csak névleg a Tavasz Istennője. Az igazság az, hogy a virágok kislánykora óta elhalnak az érintése alatt. Új-Athénba költözése után abban reménykedik, hogy feltűnés nélkül vegyülhet el az emberek között halandó újságírónak álcázva magát.

Hades, a Halál Istene egy szerencsejáték-birodalmat épített fel a halandó világban, a szóbeszédek szerint pedig a lehetetlen fogadásokat kedveli a legjobban.

Miután véletlenül összetalálkozik Hadesszal, Persephone rádöbben, hogy alkut kötött a Halál Istenével. Az alku feltételeit pedig lehetetlen teljesítenie: életet kell teremtenie az Alvilágban, ellenkező esetben elveszíti a szabadságát.

Az alku azonban nem csak arra világít rá, hogy Persephone egy bukott istennő. Miközben ugyanis igyekszik elhinteni szabadságának magjait, egyre jobban beleszeret a Halál Istenébe – ez pedig tiltott.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét