A padlizsánkrém tipikusan az az étel, amelyet mindenki kicsit másképp készít, mi most a majonézes változathoz mutatunk egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb receptet.
Ha eleged van a boltban kapható, szendvicsre kenhető kencékből, akkor érdemes krémet készíteni az éppen most termő, püspöklila zöldségből, a padlizsánból, amelyet számos módon elkészíthetünk, de a legfinomabb, ha megsütjük. A krém elkészítéséhez is meg kell süssük a zöldségeket, majd ezt követően már csak annyi a teendőnk, hogy összekeverjük egy kevés majonézzel és néhány más összetevővel.
A padlizsán amellett, hogy nagyon finom, számos jótékony hatással is bír, például segít a vércukorszint szabályozásban és a vérnyomás stabilizálásában, így már csak ezek miatt is ajánlott gyakran fogyasztani.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A padlizsánokat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egészben ráhelyezzük. Az előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 40 percig sütjük őket. Ha elkészültek, kikanalazzuk a belsejüket úgy, hogy a héja ne kerüljön a krémünkbe.
Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a megtisztított és felaprított fokhagymát és lilahagymát, majd az egészet krémesre turmixoljuk. Pirított bagettel vagy csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!