A padlizsánkrém tipikusan az az étel, amelyet mindenki kicsit másképp készít, mi most a majonézes változathoz mutatunk egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb receptet.

Ha eleged van a boltban kapható, szendvicsre kenhető kencékből, akkor érdemes krémet készíteni az éppen most termő, püspöklila zöldségből, a padlizsánból, amelyet számos módon elkészíthetünk, de a legfinomabb, ha megsütjük. A krém elkészítéséhez is meg kell süssük a zöldségeket, majd ezt követően már csak annyi a teendőnk, hogy összekeverjük egy kevés majonézzel és néhány más összetevővel.

A padlizsán amellett, hogy nagyon finom, számos jótékony hatással is bír, például segít a vércukorszint szabályozásban és a vérnyomás stabilizálásában, így már csak ezek miatt is ajánlott gyakran fogyasztani.

H.O.Z.Z.Á.V.A.L.Ó.K.

  • 3 db padlizsán
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb lilahagyma
  • ízlés szerint citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A padlizsánokat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egészben ráhelyezzük. Az előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 40 percig sütjük őket. Ha elkészültek, kikanalazzuk a belsejüket úgy, hogy a héja ne kerüljön a krémünkbe.

Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a megtisztított és felaprított fokhagymát és lilahagymát, majd az egészet krémesre turmixoljuk. Pirított bagettel vagy csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét