Végéhez ér a Sárkányok háza első évada, a lezáró rész október 24-én kerül fel az HBO Max-ra, és alább megnézhetitek az előzetest is hozzá.

A cikk durván spoileres, csak akkor olvass tovább, ha láttad az előző részeket, vagy nem érdekel a sorozat (mondjuk, akkor meg minek). 

Augusztus közepén elrajtolt a Trónok harca előzménysorozatának kikiáltott Sárkányok háza, amely a Targaryen-ház uralkodását követi nyomon, főszerepben elsősorban a család három neves tagjával: Rhaenyra Targaryen hercegnővel (Milly Alcock, Emma D’Arcy), I. Viserys Targaryen királlyal (Paddy Considin) és Daemon Targaryen herceggel (Matt Smith). Az első rész óta rengeteg minden történt a szereplőkkel, Rhaenyra ercegnő például felnőtt nővé cseperedett, lett egy pár gyereke, és egy rossz házasságot követően, végül nagybátyjánál, Daemonnál horgonyzott le.

A kilencedik részben a király hálalát követően minden korábbinál erőszakosabb harc veszi kezdetét a Vastrón utódlásáért. Ahogy azt sejteni lehetett, az özvegy királyné, Alicent Hightower egyből kinevezi fiát, Aegont az apja örökösének, csakhogy az új király felkenése nem pont úgy alakul, ahogy azt eltervezték.

A jövő heti befejező rész számos izgalmat ígér, és bízzunk benne, hogy a világítással sem fognak spórolni, ugyanis igen zavaró lenne, ha pont a finálénál kellene a kelleténél jobban a fülünkre hagyatkozni. Nagyon búcsúzni egyébként nem kell, a második évadot ugyanis már a sorozat elindulásakor berendelték, így egy kisebb-nagyobb pihenő után egészen biztosan vissza fog térni a Sárkányok háza a képernyőkre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét