Az elmúlt időszakban szélsőséges nyilatkozatokat tévő Kanye West azt állítja, hogy Quentin Tarantino és Jamie Foxx tőle lopták a Django elszabadul film ötletét. 

A Django elszabadul Tarantino hetedik filmje, amely az USA déli államaiban zajló  rabszolgatartásból merített ihletet. A sztori az amerikai polgárháborút megelőző években játszódik, főszerepben Dr. King Schultz német fejvadásszal (Christoph Waltz) és egy Django (Jamie Foxx) nevű rabszolgával, akit évekkel korábban elszakítottak feleségétől a rabszolgakereskedők. Most Kanye West azt állította egy podcastben, hogy tőle származik a film ötlete – írt erről a Variety.

Az újabban magára Ye-ként hivatkozó rapper október 21-én, a Piers Morgan Uncensored című podcastban állt elő azzal, hogy a 2005-ös „Gold Digger” című videoklip során már felmerült egy bosszúálló fekete rabszolga karaktere. Az ötletből végül láthatóan nem lett semmi, ugyanis a szóban forgó klipben Kanye és Jamie Foxx látható, amint pin-up modellekkel táncol.

Az elmúlt hetekben Kanye West neve több alkalommal is bekerült a hírekbe, legutóbb egy ultrakonzervatív közösségi oldal, a Parler megvásárlása miatt vált a közbeszéd tárgyává, ami mellett állítólag azért kötelezte el magát a rapper, hogy a konzervatív hangoknak is teret biztosítson. A bejelentésre egyébként azután került sor, hogy a zenészt egy antiszemita posztot követően kitiltották a Twitter felületéről.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét